Peste 5.500 de convorbiri telefonice cu seniori și aparținători au fost înregistrate în perioada ianuarie – iunie a anului 2022 la Telefonul Vârstnicului.

Peste 800 de vârstnici, apelanți unici, apăsați de griji, temeri, singurătate, neglijare, etichetare, au sunat la numărul gratuit 0800 460 001, din toate regiunile țării și au găsit la Telefonul Vârstnicului nu numai ascultare și consolorae, ci și ajutor practic și material de care aveau nevoie.

Nevoia de informații utile, nevoia de îngrijire și suport, nevoia de sprijin material și financiar, sunt primele motive pentru care vârstnicii din România au apelat serviciul social Telefonul Vârstnicului în prima jumătate a anului 2022.

Din totalul apelanților, 49% provin din mediul rural și din orașe mici, iar la Telefonul Vârstnicului sunt ascultați și ajutați toți vârstnicii, indiferent de mediul în care locuiesc.

Dintre persoanele care au sunat în perioada ianuarie – iunie 2022 la linia Telefonul Vârstnicului, 52% locuiesc singuri. Noi știm că singurătatea doare, iar la Telefonul Vârstnicului li se răspunde cu suflet și celor care sunt afectați de singurătate și au nevoie de sprijin emoțional.

Săptămânal, vârstnicii singuri au un partener de conversație la Telefonul Vârstnicului, în perioada menționată 227 de seniori au beneficiat de serviciul de reapelare săptămânală. Iar 18 vârstnici au participat la TeleClubul Seniorilor, locul virtual unde seniorii petrec lunar timp împreună cu alți seniori, socializând și discutând pe teme de interes comun.

33% dintre cei care au apelat #TelefonulVarstnicului în primele 6 luni ale anului 2022 au între 70 și 80 de ani, iar 8% sunt aparținători. Ei au primit informații utile fie despre serviciile din comunitatea lor, despre asistență medicală specializată, îngrijire personală sau sprijin la activități, supraveghere specializată, fie despre oportunități de a avea o viață activă.

Toți oamenii au fost ascultați și le-au fost oferite informații utile, sprijin emoțional și consiliere psihologică de către echipa cu suflet a Telefonului Vârstnicului: asistenți sociali full-time, voluntari psihologi și voluntari pentru reapelare săptămânală.

Telefonul Vârstnicului este serviciul social gratuit și confidential dedicat seniorilor din România, derulat de Fundația Regală Margareta a României.

Linia telefonică este susținută în prezent de Fundația Vodafone România, SC Johnson Wax, Johnson&Johnson și Loteria Română.