Telefonul Vârstnicului este modul nostru de a oferi un glas vârstnicilor singuri și în nevoie din România și de a mobiliza comunități în sprijinul acestora.
Telefonul Vârstnicului este o linie națională gratuită și confidențială de ajutor pentru vârstnicii din România. Operatorii sunt disponibili pentru convorbiri de luni până vineri, între 08:00 și 20:00, și sâmbăta, între 08.00 și 16.00.

Linia telefonică se adresează în special persoanelor cu vârsta peste 65 de ani care:

– au nevoie de o informaţie utilă şi nu ştiu cui să i se adreseze
– au nevoie de îndrumare către un serviciu social
– se simt singuri şi doresc un prieten la celălalt capăt al firului
– au fost sau pot fi abuzaţi şi ale căror drepturi au fost încălcate şi au nevoie de consiliere
– doresc să se implice în viaţa comunităţii şi nu ştiu cum să o facă

Totuşi, Telefonul Vârstnicului va răspunde tuturor celor ce doresc o informaţie sau cer un sfat în legătură cu un vârstnic cunoscut sau care vor să ajute ca voluntar pentru vârstnicii din România.

Telefonul Vârstnicului este o linie de ajutor confidenţială. Puteţi avea încredere că poveştile, emoţiile, tristeţile sau problemele vârstnicilor sunt respectate şi tratate cu grijă şi consideraţie.

E gratis! 0800.460.001 este o linie verde, apelabilă gratuit, pentru a ne asigura că vârstnicii ne pot contacta fără grija costurilor suplimentare.

La celălalt capăt al firului vor răspunde cu suflet persoane specializate şi special pregătite pentru a oferi cele mai bune informaţii, sfaturi şi sprijin moral.