Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergeneraţională.

De-a lungul timpului, Fundația Regală a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să îmbunătățească viețile acestora, cu mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, precum Fondul Special pentru Bătrâni, rețeaua Pentru Seniorii Noștri, Centrele comunitare intergeneraționale, Niciodată Singur – Voluntari aproape de vârstnici sau campania națională Flori pentru Suflet.

În continuarea acestor programe, ne-am propus să oferim informaţii şi consiliere, să stabilim relaţii de prietenie și să alinăm singurătatea vârstnicilor din România prin Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială, și un serviciu social licențiat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc informații de interes, sfaturi și îndrumare, din partea operatorilor specializați în asistență socială ai Fundației Regale Margareta a României.

Linia telefonică este disponibilă între orele 08.00 și 20.00, de luni până vineri și sâmbăta, între orele 08.00 și 16.00.

De asemenea, linia poate fi accesată şi de către cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân sau de vârstnicii singuri care simt nevoia de suport emoțional.