• Fundația Regală Margareta a României și Enayati Medical City organizează joi, 30 septembrie, cea de-a V-a ediție a conferinței naționale „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”
 • Evenimentul marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 Octombrie
 • Soluții inovative și eficiente oferite de experți care activează în sfera socială și medicală
 • Doar două zile au rămas până la eveniment, iar cei interesați să participe se pot înscrie AICI.

Peste 3,8 milioane de vârstnici trăiesc în prezent în România, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2021. Fenomenul de îmbătrânire a populației este în continuă creștere, astfel că îmbătrânirea demografică a ajuns la 123,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere în ianuarie 2021.

Conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este un eveniment unic în domeniul senectuții, în România, și vizează creșterea calității vieții seniorilor, în prezent și în viitor. În cele patru ediții desfășurate până în prezent, specialiști din acest domeniu au diseminat cele mai noi informații privind viața seniorilor, precum și soluții inovative și eficiente de îmbunătățire a acesteia.

În acest an, evenimentul are loc pe 30 septembrie și, pentru prima dată, se desfășoară atât fizic, la Enayati Medical City, cât și online, conferința fiind transmisă live pe pagina Youtube a Fundației.

Temele aduse în atenția publicului includ statistici actuale și tendințe, informații despre serviciile de asistență destinate seniorilor, standardele legale și cele dezirabile în centrele rezidențiale, includerea seniorilor în lumea digitală, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate a persoanelor la vârsta a III-a.

În deschiderea evenimentului, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române va transmite un mesaj public de susținere și încurajare a inițiativelor dedicate vârstnicilor. Ministrul Muncii și Protecției sociale va vorbi despre strategia națională pentru vârstnici, iar în secțiunea dedicată nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, Telefonul Vârstnicului va expune datele culese în cei 6 ani de funcționare, pe baza celor 66.000 de interacțiuni înregistrate cu seniori din toată țara.

Conferința din acest an se bucură de prezența unor speakeri renumiți, naționali și internaționali, experți din instituții publice, servicii private dedicate vârstnicilor, medicină geriatrică, organizații non-guvernamentale, responsabilitate socială:

 • Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale
 • Liz Roche, Director executiv, Vodafone Foundation Irlanda
 • Lăcrămioara Corcheș, Director General, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale
 • Wargha Enayati – fondator al RPS Regina Maria și Enayati Medical City
 • Univ. Dr. Dan Petre, sociology si managing partner al D&D Research
 • Măriuca Ivan, Director General Crucea Galbenă
 • Irinuca Văduva, Manager General ECDL România
 • Roxana Molocea, coordonator al liniei naționale Telefonul Vârstnicului
 • Cătălin Dinu, Director executiv Asociația Niciodată Singur
 • Anca Godini, coordonator al programului național Centrele Generații
 • Andreea Teodorescu, Asociația Magic Seniors

Surpriza acestei ediții este prezența renumitului artist Ovidiu Lipan Țăndărică, un exemplu de senior de succes, care va vorbi despre cum poți să te menții permanent tânăr, și care va susține un mini recital la pian. De asemenea, fiecare panel este urmat de o tombolă în urma căreia, câștigătorii vor primi premii din partea editurii Litera, TZMO România, Apiland și CosmoPharm.

Înscrierile la conferință se mai pot face în următoarele două zile, prin completarea formularului on-line de pe pagina evenimentului.

Parteneri: Enayati Medical City, Medic Hub

Sponsori: Fundația Vodafone România, Hochland România, Raiffeisen Bank, Kaufland România #ÎnStaredeBine, Johnson and Johnson România, Compania Națională Loteria Română, Metropolitan Life, Johnson Wax, Adobe, Societatea Națională Nuclearelectrica, Sofmedica, Alliance Healthcare, City Grill, Boiron.

Parteneri media: Alphega Farmacie, Sănătatea buzoiană, Farmacia Ta și Galenus.

 

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Înființată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Cu o experiență de peste 31 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului, Fondul pentru Vârstnici și Centrele Comunitare Generații. Mai multe detalii pe www.frmr.ro.

Despre Enayati Medical City

Enayati Medical City este primul oraș medical construit după 1989 în România, un ecosistem medical care integrează elita furnizorilor de servicii medicale pentru a oferi cele mai bune soluții posibile pentru oncologie integrată și îngrijirea varstnicilor. Enayati Medical City îmbină pentru prima oară un centru integrat de oncologie și recuperare (cu toate funcțiile necesare), și un centru de îngrijire pentru vârstnici. Enayati Medical City se vrea un exemplu de bună practică. Mai multe detalii pe https://enayatimedicalcity.ro/