Fundația Regală Margareta a României organizează, joi, 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”.

Peste 3,7 milioane de persoane din România au vârsta peste 65 de ani, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2020, iar ritmul îmbătrânirii populației este alarmant, plasând țara noastră pe locul 2 în topul țărilor europene. Evenimentul Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, singurul pe această temă din România, își propune să aducă în atenția participanților cele mai noi informații din domeniul senectuții și soluții eficiente și inovatoare de creștere a calității vieții seniorilor. Cea de-a patra ediție a conferinței se va desfășura on-line și se adresează specialiștilor din ONG-uri, instituții publice și private, companii cu produse și servicii dedicate vârstnicilor, care pot implementa exemplele de bună practică în comunitățile lor.

Temele abordate în cadrul acestei ediții vor fi raportate la contextul actual al pandemiei SARS-CoV-2 care a afectat grav viața vârstnicilor la nivel mondial și vor include: statistici actuale privind vârstnicii din România și felul în care pademia le-a schimbat viața, efectele pandemiei globale asupra stării de sănătate fizica și mintală a vârstnicilor, soluții practice în sprijinul vârstnicilor în perioada pandemiei, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate în această perioadă.

Ca în fiecare an, în cadrul conferinței va fi lansat și Topul nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, realizat prin prelucarea datelor din programul social Telefonul Vârstnicului care, în peste patru ani de funcționare, a înregistrat mai mult de 51.000 de interacțiuni cu seniori din toată țara.

Printre speakerii care au confimat deja prezența, ne bucurăm să îi amintim pe Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, expert în geriatrie și gerontologie și coordonator al proiectului strategic Brain Aging, Mălina Voicu, cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Oana Budiș, coordonator programe în cadrul Fundației Regale Margareta a României, Roxana Molocea, coordonator Telefonul Vârstnicului, Victoria Mitrofan Crețu, coordonator Centrul Generații la Fundația Regală Margareta a României și Dacian Moldovan, Fundația Buckner Mureș.

Înscrierile la eveniment se pot face on-line, prin completarea formularului de pe pagina evenimentului.

Partener: Fundația Vodafone România. Sponsori: Hochland România, Raiffeisen Bank, Johnson Wax, Metropolitan Life, Kaufland România, Alliance Healthcare, Societatea Națională Nuclearelectrica, Hartmann, City Grill, CEZ România, Hotel Ramada.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului, Fondul pentru Vârstnici și Centrele Comunitare Generații.