Perioada Crăciunului este cea mai frumoasă din an, însă mulți vârstnici nu o întâmpină cu speranță și bucurie. Fără niciun sprijin, afectați de sărăcie, boală și uitați de toată lumea, pentru ei sărbătorile de iarnă nu sunt decât momente triste, în care singurătatea și neajunsurile devin și mai apăsătoare.

De aceea, în luna decembrie, alături de voluntari, sponsori și donatori, Fundația Regală Margareta a României a organizat evenimente și acțiuni pentru a aduce spiritul Sărbătorilor în sufletul vârstnicilor greu încercați.

În această perioadă, specialiștii de la Telefonul Vârstnicului le-au fost alături cu îndrumări și informații, alinându-le puțin din singurătatea pe care o resimt. De asemenea, a fost organizat și TeleClubul lunar cu tema „Iarna pe uliță”, în care vârstnicii participanți au depănat amintiri și au împărtășit datini și obiceiuri de Crăciun.

Unul dintre cele mai așteptate momente de sărbători este când familia și prietenii se așează la masă și se bucură împreună de bucate și de compania celorlalți. Păstrând această frumoasă tradiție, aproximativ 40 de vârstnici au avut parte de o masă festivă la Hanu’ Berarilor, prin campania „Fii îngerul unui bătrân!” derulată de grupul City Grill. Cei prezenți au avut ocazia să socializeze între ei, dar și cu voluntarii Fundației, și au petrecut câteva ore într-o atmosferă caldă alături de oameni dragi.

Pe 14 decembrie, angajații Adobe Romania s-au implicat într-o frumoasă acțiune de voluntariat pentru seniorii de la Telefonul Vârstnicului. Tineri și vârstnici au decorat coronițe de brad, au cântat colinde, au recitat poezii și și-au amintit de sărbătorile copilăriei. Interacțiunea cu voluntarii a adus zâmbete de fericire pe chipurile vârstnicilor, iar activitățile i-au adus pe toți mai aproape de spiritul Crăciunului.

Cei peste 300 de vârstnicii voluntari de la Centrele Generații din întreaga țară s-au implicat în diverse activități alături de copiii cu care lucrează în cadrul programului. Au împodobit brazii, au spus povești, au ajutat la organizarea serbărilor de Crăciun, au primit și au oferit cadouri. Veselia și pofta de viață a copiilor a fost molipsitoare, astfel că seniorii au trăit pregătirile de Craciun ca într-o mare familie.

De asemenea, vârstnicii care se confruntă cu situații financiare precare au primit pachete cu alimente neperisabile, oferite cu ajutorul Asociației Niciodată Singur și MEGA IMAGE.

Sărbătorile de iarnă sunt doar o dată pe an, însă nevoile bătrânilor noștri sunt prezente în fiecare zi. Ajută-ne să le fim aproape în continuare cu o donație online aici.

Împreuna oferim sărbători fericite vârstnicilor din România!