De peste 5 ani, grupul City Grill se implică în susținerea persoanelor vârstnice, alături de Fundația Regală Margareta a României, prin campania socială City Angel – Fii Îngerul Unui Bătrân. Înțelegând că în topul problemelor vârstnicilor din România se numără lipsa unui interlocutor și sentimentul de singurătate, compania socială a dorit să contribuie la creșterea calității vieții lor și să redea demnitatea persoanelor aflate la o vârstă înaintată.

În cadrul campaniei a fost creat conceptul de „meniu în așteptare”, un mecanism care invită la generozitate și promovează actul donației în rândul clienților restaurentelor din grupul City Grill. Orice client poate adăuga comenzii sale la masă și un „meniu în așteptare” sau punctele acumulate pe cardul Out4Food, care se vor transforma într-o masă caldă oferită bătrânilor din programe sociale, fie prin pachete calde primite la domiciliu de vârstnicii nedeplasabili, fie prin ieșiri de grup pentru a marca diverse ocazii sau sărbători.

Bazându-se pe meniurile donate, Fundația Regală Margeta a României organizează mese festive și de socializare pentru beneficiarii programelor sociale pe care le desfășoară – bătrâni afectați de singurătate sau lipsuri materiale. Însoțiți de voluntari, aceștia sunt invitați la restaurant pentru diverse ocazii, cum sunt Crăciunul, Paștele sau alte sărbători religioase, ori se bucură de celebrarea unor zile importante – Ziua Națională, Ziua Internațională a Vârstnicului și altele.

În 2019, 325 de vârstnici au participat la 8 mese festive organizate la restaurantul Hanu’ Berarilor din București, socializând și petrecând momente frumoase împreună. Vârstnicii sunt beneficiari ai programelor Telefonul Vârstnicului și Generații, desfășurate de Fundația Regală Margareta a României, și ai Asociației Niciodată Singur.

Pentru multi dintre ei, aceste mese sunt ocazii rare în care ies din casă, au interacțiuni plăcute cu alte persoane și chiar reușesc să își facă noi prieteni. O masă la restaurant este un lux pentru o mare parte dintre bătrânii noștri. Unii dintre aceștia nu își permit o masă la restaurant, iar daca își permit, nu ies pentru că se simt jenați să meargă singuri. Participanții se bucură din plin de fiecare ocazie de socializare și spun cu recunoștință că îi ajută să uite de singurătate și să le dea sentimentul cald al unei familii.

„Ieșirile pe care le organizați sunt o gură de aer pentru mine, ne mai scoateți din casă. Eu sunt o persoană singură și, la vârsta noastră, nu prea ne mai bagă nimeni în seamă. Abia aștept să mă invitați atunci când organizați întâlniri la Hanu’ Berarilor. Îmi place atmosfera de acolo, îmi place cum vă organizați, grija pe care o aveți pentru noi, sunteți minunați. Ma simt ca într-o familie mare, familia pe care nu o mai am.”, spune dna. S., 75 de ani.

„M-am simțit excelent! Am uitat de toate durerile, trupești și sufletești. Fiecare dată când vin la întâlnirile pe care le organizați, parcă îmi dă curaj să merg înainte. Uit de singurătate. Este foarte grea singurătatea…” – mărturisește dna. A, 80 ani

De la debut și până în prezent au fost donate peste 6000 de meniuri în așteptare, însemnând tot atâtea acte de generozitate și de solidaritate față de bătrânii noștri.

Le mulțumim celor care au comandat un meniu în așteptare în restaurantele grupului City Grill, dăruind astfel vârstnicilor singuri și nevoiași bucuria de a sărbători momente importante din viața lor alături de semeni. Campania continuă și anul acesta, oferind tuturor ocazia de a deveni îngerii bătrânilor!