Considerăm că cei 3.7 milioane de vârstnici din România sunt oamenii care ne-au construit viitorul și este o datorie și o onoare pentru noi să îi sprijinim la nevoie. Izolarea socială înseamnă pentru aceștia singurătate și lipsa accesului la servicii, iar Fundația a lansat noi proiecte de ajutor și a suplimentat echipa dedicată seniorilor, pentru a susține nevoile urgente a 2000 de vârstnici lunar.

Prin noul proiect social Fondul pentru Vârstnici, am răspuns pe perioada izolării vârstnicilor din orice zonă a țării, în special cazurilor cele mai urgente sau grave. Printr-o rețea de servicii sociale active în comunități, am distribuit către aceștia mii de produse alimentare, de igienă, sanitare și medicale, în București, Brăila, Constanța, Bacău, Cluj Napoca, Brașov, dar și comunități mici, cum ar fi Războieni (Alba), Reghin (Mureș), Nicorești (Galați). De Paște, 200 de vârstnici s-au bucurat de meniuri tradiționale livrate acasă.

Pe parcursul ultimelor săptămâni, Telefonul Vârstnicului, singura linie de ajutor națională și gratuită, a înregistrat 2300 de interacțiuni cu seniori din toată țara. O echipă de asistenți sociali și psihologi răspund cu suflet în fiecare zi, identificând nevoile vârstnicilor și resursele disponibile pentru ei în comunitate. Persoanele vârstnice au putut avea astfel: cumpărături livrate gratuit acasă, ajutor material – în special alimente și produse de igienă, acces la servicii publice active în perioda pandemiei, sprijin la activitățile casnice și consiliere emoțională și psihologică, acolo unde a fost necesar.

În această perioadă, au oferit susținere seniorilor alături de noi companii precum Kaufland, Fundația Orange, Hochland, Alliance Healthcare, Hartmann, Orkla Foods, Mc Donalds, Sabon, Lăptăria cu Caimac, City Grill, Fan Courier, precum și sponsorii care au contribuit la Fondul pentru Vârstnici.

De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste această criză neașteptată. Puteți contribui cu o donație lunară înregistrându-vă pe www.frmr.ro/donationline