În luna septembrie 2017, Fundația Principesa Margareta a României a lasat Teleclubul Seniorilor, un serviciu complementar serviciului de reapelare periodică al liniei de ajutor Telefonul Vârstnicului.

TeleClubul Seniorilor reprezintă o soluție pentru alinarea singurătății vârstnicilor care nu au posibilitatea să participe la un club al seniorilor în comunitatea locală, fie pentru că acesta nu există, fie pentru că vârstnicii nu se pot deplasa. Prin intermediul Teleclubului Seniorilor, vârstnicii au ocazia să socializeze și să discute cu alți vârstnici pe teme de interes comune. Grupul devine astfel o punte emoțională și un sprijin moral, sporind sentimentul de încredere și apartenență.

Conectarea vârstnicilor se face printr-un sistem de teleconferință cu sprjinul operatorilor noștri specializați.  Discuția permite prezența a 5 apelanți simultan și este mediată de un operator specializat și un voluntar.

La Teleclubul Seniorilor participă vârstnicii care:

  • și-au exprimat acordul explicit
  • și-au exprimat în trecut dorința de a participa la cluburi de seniori, dar nu au acces la un astfel de serviciu
  • și-au exprimat nevoia de a comunica mai mult în cadrul serviciului de reapelare
  • și-au exprimat nevoia de a comunica și cu persoane de vârste apropiate cu a lor
  • și-au exprimat dorința de a fi reapelați mai des de o dată pe săptămână în cadrul serviciului de reapelare

Proiectul este finanțat prin programul Connecting for Good 2017 al Fundației Vodafone România și de compania Johnson Wax.

Connecting for Good este un program strategic al Fundației Vodafone România prin care sunt finanțate anual proiecte ale organizațiilor neguvernamentale ce folosesc tehnologia mobilă pentru a rezolva probleme sociale, din domeniul sănătății și al educației.

Johnson Wax este o companie de familie, aflată la a 5-a generație, cu 131 ani de experiență în produse pentru îngrijirea casei. Compania desfășoară operațiuni în peste 70 de țări, iar produsele sale se vând peste tot în lume. Principiile pe care aceștia își bazează activitatea în fiecare zi sunt siguranța și sănătatea familiei și a mediului înconjurator. Johnson Wax România susține dezvoltarea comunității prin proiecte umanitare.