Fundaţia Principesa Margareta a României este una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergeneraţională. De-a lungul timpului, Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora.

Recunoscând diferitele efecte negative ale izolării sociale a vârstnicilor, Fundația a inițiat programul Niciodata singur – voluntari aproape de vârstnici care își propune să lupte pentru demnitatea umană și împotriva izolării și a singurătății, și pentru creșterea calității vieții vârstnicilor peste 65 de ani afectați de singurătate sau în risc de izolare socială.

În continuarea programului Niciodata singur – voluntari aproape de vârstnici ne-am propus să oferim informaţii şi consiliere, să stabilim relaţii de prietenie și să alinăm singurătatea tuturor vârstnicilor din România prin Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială.

La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc informații de interes, sfaturi și îndrumare, din partea operatorilor specializați în asistență socială ai Fundației Principesa Margareta a României.

Linia telefonică este disponibilă între 08.00 și 20.00, de luni până vineri. De asemenea, linia poate fi accesată şi de către cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân sau de vârstnicii singuri care simt nevoia de suport emoțional.